Kurs om tenåringen: "Hold-meg Slipp-meg"

De fleste foreldre opplever at det å få en tenåring i huset innebærer mer bekymring enn før. Tenåringen skifter ofte venner, skole, interesser og oppdager mange nye fristelser – noe som gjør at foreldrerollen endrer seg både mye og raskt. Det kan være vanskelig å opprettholde ok stemning og god dialog. Og bekymring er virkelig det minst nyttige for å få til en dialog.

Dette kurset gir foreldre en mulighet til å forstå hvordan man kan hjelpe og rettlede tenåringen – å beholde kontakten når den trengs som mest. På dette kurset får du mulighet til å spørre om det du som forelder står i med din tenåring. Hvordan forholde seg til at ungdommen bare trekker seg unna, og tilbringer all tid på rommet eller ute? Hvordan kan du som forelder forholde deg til din tenårings avvisning og svingende humør, uten å miste kontakten med ham eller henne? Hvordan støtte tenåringen til å få bedre selvfølelse og til å håndtere skole, venner og fritidsaktiviteter?

Kurset er for foreldre og går over 4 samlinger, som varer i 2 timer. Hvis det er mulig, er det best at begge foreldre/omsorgspersoner for tenåringen stiller på samlingene. I gruppen bestemmer du selv hvor mye du ønsker å dele fra egne erfaringer. I tillegg er det en samtale med tenåringen og en familiesamtale som avtales per familie. Disse samtalene er anbefalt, men er frivillige og kommer i tillegg til kursprisen.

 

Praktisk informasjon

• Samling 1: Foreldrenes perspektiv

• Samling 2: Tenåringens perspektiv

• Samling 3: Egne reaksjonsmønster

• Samling 4: Det gode samspillet

 

Valgfrie tilleggssamtaler:

• Ungdomssamtale – tidspunkt avtales med familien

• Familiesamtale – tidspunkt avtales med familien

 

Billettinformasjon:

• Vi har to billettkategorier: enkeltbillett og parbillett

• Enkeltbillett er for én deltaker.

• Parbillett for foreldre med felles barn som ønsker å delta sammen på kurset.

DATO OG TID:

Januar: Hver torsdag fra 27. januar-17. februar klokken 15.00-17.00

April: Hver torsdag fra 21. april – 12. mai klokken 16.00 – 18.00

KURSHOLDERE

Henriette Konradsen/Camilla Henning/Agnete Halrynjo

HVOR
Kurset avholdes i våre lokaler i Bogstadveien 27B.

Påmelding - kurs i januarPåmelding - kurs i april

Kurs om tenåringen: "Hold-meg Slipp-meg"

De fleste foreldre opplever at det å få en tenåring i huset innebærer mer bekymring enn før. Tenåringen skifter ofte venner, skole, interesser og oppdager mange nye fristelser – noe som gjør at foreldrerollen endrer seg både mye og raskt. Det kan være vanskelig å opprettholde ok stemning og god dialog. Og bekymring er virkelig det minst nyttige for å få til en dialog.

Dette kurset gir foreldre en mulighet til å forstå hvordan man kan hjelpe og rettlede tenåringen – å beholde kontakten når den trengs som mest. På dette kurset får du mulighet til å spørre om det du som forelder står i med din tenåring. Hvordan forholde seg til at ungdommen bare trekker seg unna, og tilbringer all tid på rommet eller ute? Hvordan kan du som forelder forholde deg til din tenårings avvisning og svingende humør, uten å miste kontakten med ham eller henne? Hvordan støtte tenåringen til å få bedre selvfølelse og til å håndtere skole, venner og fritidsaktiviteter?

Kurset er for foreldre og går over 4 samlinger, som varer i 2 timer. Hvis det er mulig, er det best at begge foreldre/omsorgspersoner for tenåringen stiller på samlingene. I gruppen bestemmer du selv hvor mye du ønsker å dele fra egne erfaringer. I tillegg er det en samtale med tenåringen og en familiesamtale som avtales per familie. Disse samtalene er anbefalt, men er frivillige og kommer i tillegg til kursprisen.

 

Praktisk informasjon

• Samling 1: Foreldrenes perspektiv

• Samling 2: Tenåringens perspektiv

• Samling 3: Egne reaksjonsmønster

• Samling 4: Det gode samspillet

 

Valgfrie tilleggssamtaler:

• Ungdomssamtale – tidspunkt avtales med familien

• Familiesamtale – tidspunkt avtales med familien

 

Billettinformasjon:

• Vi har to billettkategorier: enkeltbillett og parbillett

• Enkeltbillett er for én deltaker.

• Parbillett for foreldre med felles barn som ønsker å delta sammen på kurset.

DATO OG TID:

Januar: Hver torsdag fra 27. januar-17. februar klokken 15.00-17.00

April: Hver torsdag fra 21. april – 12. mai klokken 16.00 – 18.00

KURSHOLDERE

Henriette Konradsen/Camilla Henning/Agnete Halrynjo

HVOR
Kurset avholdes i våre lokaler i Bogstadveien 27B.

Påmelding - kurs i januarPåmelding - kurs i april