Digitalt foreldrekurs i Trygghetssirkelen

Hva er det viktigste du som forelder gjør i løpet av en barndom?

Alle foreldre drømmer om å gi barna sine et best mulig utgangspunkt for livet når de en gang skal klare seg selv. Men veien dit kan være lang. Som forelder er du dømt til å føle deg utilstrekkelig fra tid til annen. Hvis du ikke har opplevd det allerede, så kommer det snart. Fremtiden er full av store og små situasjoner som kommer til å treffe deg midt i ansiktet, og du vil slite med å håndtere dem. Når det er ditt barn som hylskriker i butikken, og du ikke vet hvordan du skal få slutt på det, er det lett å føle seg liten. Det samme gjelder når barnet smører maten utover svigerforeldrenes fine duk, og du kjenner de kritiske blikkene hvile på deg. Det kommer dager der du vil føle deg ganske liten og mislykket.

I dette kurset fokuserer vi på hvordan være god nok forelder. Å være god nok er å håndtere situasjoner der du føler deg liten – uten å ødelegge forholdet mellom deg og barnet ditt. I trygghetssirkel-kurset får du hjelp til å vite hvordan du kan håndtere slike situasjoner, og til å vite hvordan hjelpe barnet ditt med følelser eller situasjoner det strever med.

På kurset lærer du blant annet:

• Hvordan hjelpe barnet mitt med følelser? • Hvordan hjelpe barnet til å bli selvstendig? • Hvordan hjelpe barnet til å utvikle god selvfølelse? • Hva gjør jeg når barnet mitt oppfører seg utfordrende? • Hvordan sette grenser, men samtidig bevare godheten? • Hva gjør jeg når jeg selv blir sint, sliten og frustrert? • Hvordan reparerer jeg med barnet mitt når jeg har blitt for sint?

GENERELL KURSINFORMASJON Kurset gir foreldre felles forståelse for hva barnet deres trenger, og hvordan møte barnet på en effektiv og god måte i vanskelige situasjoner.

Kurset går over 7 ganger og vil vare 1,5 time hver gang. På hver samling ser vi videopptak av andre foreldre og barn. Dette gjør det mer konkret hva man kan gjøre selv hjemme. I gruppen bestemmer du selv hvor mye du vil dele fra egne erfaringer. Kurset passer for alle – foreldre og par, for skilte par som ønsker å samarbeide om barnet sitt, for de som er alene-forelder, eller for deg som bare ønsker å lære mer om barneoppdragelse.

For spørsmål angående kurset kan du kontakte daglig leder på dilani@montgomery.no.

KURSHOLDER
Psykolog Henriette Konradsen/ Agnete Halrynjo

Dato og tid:

24.oktober 14:00 – 15:30

Kurset går over 7 mandager, siste kursdag er 5.desember.

Sted: Zoom

PRIS
5200,- for enkeltbillett
7900,- for parbillett (Gjelder foreldre med felles barn)

Påmelding

Vil du vite mer om trygghetssirkelen (COS-P) se: www.folkom.no/barn

Digitalt foreldrekurs i Trygghetssirkelen

Hva er det viktigste du som forelder gjør i løpet av en barndom?

Alle foreldre drømmer om å gi barna sine et best mulig utgangspunkt for livet når de en gang skal klare seg selv. Men veien dit kan være lang. Som forelder er du dømt til å føle deg utilstrekkelig fra tid til annen. Hvis du ikke har opplevd det allerede, så kommer det snart. Fremtiden er full av store og små situasjoner som kommer til å treffe deg midt i ansiktet, og du vil slite med å håndtere dem. Når det er ditt barn som hylskriker i butikken, og du ikke vet hvordan du skal få slutt på det, er det lett å føle seg liten. Det samme gjelder når barnet smører maten utover svigerforeldrenes fine duk, og du kjenner de kritiske blikkene hvile på deg. Det kommer dager der du vil føle deg ganske liten og mislykket.

I dette kurset fokuserer vi på hvordan være god nok forelder. Å være god nok er å håndtere situasjoner der du føler deg liten – uten å ødelegge forholdet mellom deg og barnet ditt. I trygghetssirkel-kurset får du hjelp til å vite hvordan du kan håndtere slike situasjoner, og til å vite hvordan hjelpe barnet ditt med følelser eller situasjoner det strever med.

På kurset lærer du blant annet:

• Hvordan hjelpe barnet mitt med følelser? • Hvordan hjelpe barnet til å bli selvstendig? • Hvordan hjelpe barnet til å utvikle god selvfølelse? • Hva gjør jeg når barnet mitt oppfører seg utfordrende? • Hvordan sette grenser, men samtidig bevare godheten? • Hva gjør jeg når jeg selv blir sint, sliten og frustrert? • Hvordan reparerer jeg med barnet mitt når jeg har blitt for sint?

GENERELL KURSINFORMASJON Kurset gir foreldre felles forståelse for hva barnet deres trenger, og hvordan møte barnet på en effektiv og god måte i vanskelige situasjoner.

Kurset går over 7 ganger og vil vare 1,5 time hver gang. På hver samling ser vi videopptak av andre foreldre og barn. Dette gjør det mer konkret hva man kan gjøre selv hjemme. I gruppen bestemmer du selv hvor mye du vil dele fra egne erfaringer. Kurset passer for alle – foreldre og par, for skilte par som ønsker å samarbeide om barnet sitt, for de som er alene-forelder, eller for deg som bare ønsker å lære mer om barneoppdragelse.

For spørsmål angående kurset kan du kontakte daglig leder på dilani@montgomery.no.

KURSHOLDER
Psykolog Henriette Konradsen/ Agnete Halrynjo

Dato og tid:

24.oktober 14:00 – 15:30

Kurset går over 7 mandager, siste kursdag er 5.desember.

Sted: Zoom

PRIS
5200,- for enkeltbillett
7900,- for parbillett (Gjelder foreldre med felles barn)

Påmelding

Vil du vite mer om trygghetssirkelen (COS-P) se: www.folkom.no/barn